09 april 2019

ONTDEK HOE ONZE DUURZAME WONINGEN ZICH IN HUN OMGEVING INTEGREREN

habitats écologiques

Op verscheidene niveaus van het Your Nature-project gaat bijzondere aandacht naar de woningen uit. Hun productieproces, hun isolatie en hun energieverbruik zijn speciaal ontwikkeld om hun ecologische voetafdruk te beperken. Maar tegelijk moet het mogelijk zijn de woningen perfect in het eco-resort te integreren zonder hun omgeving aan te tasten…

We vroegen onze architecten exclusieve vakantiehuizen te ontwerpen waarvan de binnen- en buitenarchitectuur door de natuur is geïnspireerd: zuivere lijnen, natuurlijke materialen die herinneren aan de schors, takken en bladeren van bomen… Onze woningen verzoenen camouflage met transparantie, in perfecte harmonie met hun natuurlijke omgeving.

EEN MINIMALE IMPACT OP DE BODEM

De woningen rusten op stalen micropalen – een beetje zoals paalwoningen – en dus zijn er geen grond- en graafwerken nodig om ze te bouwen. Deze techniek tast ook de natuurlijke doorlatendheid van de bodem niet aan, waardoor het ecosysteem intact blijft.

Om onze impact op de bodem van het hele eco-resort zo beperkt mogelijk te houden, worden alle nutsleidingen (water, elektriciteit, glasvezel, enz.) ondergebracht in één sleuf die onder de dreven en de belangrijkste wegen loopt.

Het regenwater sijpelt rechtstreeks de bodem in via drainagegreppels.

un projet entièrement éco-labellisé

ONZE HUIZEN STAAN LETTERLIJK TUSSEN DE BOMEN

De koolstofbalans van het project wordt aanzienlijk verbeterd dankzij onze samenwerking met lokale bedrijven, de optimalisering van de trajecten en de prefabricage van de woonelementen die de milieueffecten van de plaatsing van de woningen reduceert.

De geprefabriceerde woningen worden per vrachtwagen geleverd en door middel van een kraan geïnstalleerd op de daartoe voorziene stalen micropalen.

Elke woning heeft een geraamte dat voor 100% van Belgisch hout is vervaardigd en uit bewerkt massief hout en gelijmd gelamineerd hout is samengesteld. Het sparrenhout van de gebouwen is afkomstig van gecontroleerde Ardense bossen met PEFC-label (duurzaam beheerde bossen). Daarenboven wordt al het tijdens de fabricage geproduceerde afval hergebruikt in de vorm van briketten.

un projet entièrement éco-labellisé

Deel dit bericht